Beste Yoghurtmaker 2024

Ben je op zoek naar een yoghurtmaker voor bij jouw thuis? Wij hebben de 3 beste yoghurtmakers van 2024 voor je geselecteerd. Deze selectie wordt het best beoordeeld door consumenten en experts. Lees verder om de best gewaardeerde yoghurtmakers van dit moment te ontdekken en vergelijken.

Veelzijdig apparaat

Lekkere yoghurt

Geschreven door: Tobias
Laatste update: 1 januari 2024

Wat is de beste yoghurtmaker van 2024?

Om jouw perfecte yoghurtmaker van 2024 te kunnen aanbevelen, ben ik op onderzoek uitgegaan, kijkend naar kwaliteit, gebruiksgemak, en prestatie van verschillende modellen.

Moulinex Yogurteo YG231E32 – Yoghurtmaker

Beste prijs bij:

bol.com (€54,00)

1. Moulinex Yogurteo YG231E32

+ Beste yoghurtmaker

De Moulinex Yogurteo is jouw perfecte partner als je thuis makkelijk en snel heerlijke yoghurt wilt maken. Dit apparaat, met een vermogen van 13W, is zowel energiezuinig als effectief. Het compacte design maakt het een handige toevoeging aan je keuken.

 • Het is super gebruiksvriendelijk: met het elektronisch display stel je snel de bereidingstijd in.
 • De automatische stopfunctie, die je tot 15 uur kunt instellen, maakt het gebruik nog gemakkelijker en geeft een signaal als de yoghurt klaar is.
 • Je maakt de lekkerste zelfgemaakte yoghurt, en in de instructies vind je leuke receptideeën.
 • Dankzij het compacte ontwerp neemt de yoghurtmaker weinig ruimte in beslag in je keuken.
 • De deksels met datumdisplay zijn handig om de versheid van je yoghurt bij te houden.
 • Er worden zeven handige glazen potjes van 160 ml meegeleverd voor het bewaren van je zelfgemaakte yoghurt.
 • Zowel de yoghurtmaker als de potjes zijn vaatwasserbestendig, wat schoonmaken makkelijk maakt.
Adler AD 4476 – Yoghurtmaker

Beste prijs bij:

bol.com (€24,90)

2. Adler AD 4476 

+ Eenvoudig in gebruik

Wil jij zelf yoghurt maken, dan is de Adler AD 4476 een echte aanwinst voor bij jou thuis. Dit apparaat maakt het bereiden van yoghurt ongelooflijk eenvoudig. Je hoeft alleen melk en bacterieculturen toe te voegen, en de rest gaat vanzelf. Het apparaat doet alles automatisch, zonder dat jij hoeft in te grijpen.

 • Eenvoud in gebruik: ingrediënten toevoegen, aanzetten en het apparaat doet de rest.
 • Yoghurt wordt gemaakt in zeven handige glazen potjes van 200 ml, perfect voor opslag en portiecontrole.
 • Het apparaat houdt een constante temperatuur van 42 graden Celsius aan, ideaal voor het maken van de perfecte yoghurt.
 • Door het transparante deksel kun je het proces volgen zonder het te verstoren.
 • Een verlichte aan/uit-schakelaar laat zien wanneer de yoghurtmaker actief is.
 • Met slechts 20 Watt is de Adler AD 4476 zowel energiezuinig als krachtig.

3. Steba JM2

+ Elke dag genieten van de lekkerste yoghurt

De Steba JM2 is ontworpen om het yoghurtbereidingsproces enorm te vereenvoudigen. Het enige dat je nodig hebt, is melk en bacterieculturen. Voeg deze toe, zet het apparaat aan, en de Steba JM2 neemt het van je over. Geniet elke dag van het plezier en de smaak van zelfgemaakte yoghurt met de Steba JM2.

 • Voeg simpelweg de ingrediënten toe, zet het apparaat aan, en de Steba JM2 doet de rest.
 • De yoghurt wordt bereid in glazen potten met een inhoud van 200 ml, wat ideaal is voor portiecontrole en opslag.
 • Het apparaat handhaaft een constante temperatuur van 42 graden Celsius, wat cruciaal is voor de perfecte yoghurtbereiding.
 • Dankzij het transparante deksel kun je het yoghurtbereidingsproces volgen zonder het te onderbreken.
 • De Steba JM2 beschikt over een verlichte aan/uitschakelaar, zodat je altijd weet wanneer het apparaat in gebruik is.
 • Met een vermogen van 21 watt is de Steba JM2 zowel energiezuinig als effectief.

Wat doet een yoghurtmaker?

Heb je ooit gedacht aan zelf yoghurt maken? Het is eigenlijk heel simpel en leuk om te doen. Begin met het opwarmen van wat melk in je keuken. Dit is belangrijk om te zorgen dat alle niet-zo-leuke bacteriën gedag zeggen. Zodra je melk lekker warm is, maar niet te heet, voeg je de magische ingrediënten toe: de yoghurtculturen. Deze vriendelijke bacteriën zijn de helden die je melk transformeren in heerlijke, zelfgemaakte yoghurt.

Daarna pak je je yoghurtmaker erbij. Giet gewoon het mengsel erin, en laat de yoghurtmaker de rest doen. Het houdt alles precies warm genoeg, maar zorgt ervoor dat het niet oververhit raakt. Perfect voor de bacteriën om hun magie uit te voeren. Wacht een paar uurtjes, en je zult zien dat je yoghurt dikker wordt en die herkenbare zure yoghurtsmaak krijgt.

En als het eenmaal klaar is? Dan zet je je zelfgemaakte yoghurt even in de koelkast om lekker af te koelen. Daarna is het tijd om te smullen van je eigen creatie. Het mooie van zelf yoghurt maken is dat je precies weet wat je erin hebt gestopt. Geen verborgen ingrediënten of onnodige toevoegingen, gewoon pure, gezonde yoghurt. Vaak een stuk beter dan wat je in de winkel vindt.

beste yoghurtmaker

Is zelfgemaakte yoghurt gezond?

Als je zelf yoghurt maakt, weet je precies wat je erin stopt. Geen verborgen suikers of rare toevoegingen die je vaak in de winkelyoghurt vindt. Het mooie aan zelfgemaakte yoghurt is dat het bomvol levende culturen zit. Deze zijn super voor je buik, ze helpen bij de spijsvertering en kunnen zelfs je immuunsysteem een boost geven. Natuurlijk, het hangt wel af van de melk die je gebruikt. Kies je voor volle melk, dan krijg je meer vetten binnen, maar met magere melk houd je het lichter. En wat dacht je van wat vers fruit erbij? Zo maak je je eigen gezonde, lekkere yoghurt, perfect voor bij het ontbijt of als tussendoortje.

Hoe lang yoghurt in een yoghurtmaker?

Hoe lang moet de melk eigenlijk in de yoghurtmaker? Daar is niet één antwoord op. Het verschilt namelijk per persoon. Over het algemeen zit je tussen de 8 en 12 uur, maar het hangt helemaal af van hoe dik jij je yoghurt lekker vindt. Soms kun je de tijd inkorten als je een yoghurtmaker met temperatuurregeling hebt. Het is een kwestie van uitproberen en kijken wat het beste werkt voor jou. Zo ontdek je vanzelf jouw ideale bereidingstijd. En als het klaar is, nog even in de koelkast om af te koelen, en dan is het tijd om te genieten van je zelfgemaakte yoghurt!

Hoeveel liter melk heb je nodig voor 1 liter yoghurt?

Weet je, als je zelf yoghurt gaat maken, is het helemaal niet zo ingewikkeld. Neem een liter melk als je een liter yoghurt wilt maken. Het is bijna alsof je één-op-één ruilt. Oké, je verliest wel een klein beetje door het verdampen, maar dat is echt zo weinig dat je het bijna niet merkt. Dus, of je nu een klein bakje voor jezelf wilt maken of een flinke pot voor de hele familie, begin gewoon met net zoveel melk als de hoeveelheid yoghurt die je wilt hebben.


PS en als je toch bezig bent, neem dan ook een kijkje in mijn andere gidsen over de beste keukenmachine, beste staafmixer, beste blender en beste keukenmixer!