Kleine keukenmachine

Wil jij een keukenmachine kopen, maar heb je niet zoveel ruimte in de keuken? Dan is de grootte van de keukenmachine belangrijk. Speciaal voor de kook- en bakliefhebbers met een kleinere keuken vind je hieronder een selectie van de beste kleine keukenmachines.

Het gemak van een kleine keukenmachine

Als je geen ruimte op je aanrecht hebt en ook de opbergruimte in de keuken niet toereikend is, moet je creatief met je ruimte omgaan. In dat geval is een logge keukenmachine geen optie. Ook een grote hoeveelheid keukenmachine accessoires kan problemen geven bij het opbergen. Dat betekent niet dat een keukenmachine niet voor jou is weggelegd. Er zijn genoeg kleine keukenmixers die perfect in een kleinere keuken passen én groots zijn in wat ze kunnen doen.

Populaire kleine keukenmachines

De populaire kleine keukenmachines hieronder verschillen in prijs, afmeting, wattage en meegeleverde accessoires. En ook hebben ze allemaal andere looks: retro of juist modern. Het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent als je keukenmachines met elkaar vergelijkt. Liever klein en simpel of klein maar veelzijdig? Het is allemaal mogelijk. Er is voor iedere keuken een keukenmachine!

Waar let je op bij het kopen van een kleine keukenmachine?

Wanneer je minder ruimte beschikbaar hebt en specifiek op zoek bent naar een kleine keukenmachine, dan let je allereerst op het formaat. Het apparaat moet passen op de plek die je voor ogen hebt. Let ook op of het gewicht aansluit bij je wensen. Wanneer je de keukenmachine regelmatig uit een kastje moet pakken, is een zware keukenmachine bijvoorbeeld een minder goed idee. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de keukenmachine precies wilt gebruiken. Stem hier bij het kopen van de keukenmachine de accessoires op af.

Ten slotte is het vermogen belangrijk. Zeker wanneer je de kleine keukenmachine wilt gebruiken om zware ingrediënten voor langere duur te bewerken, is een hoger wattage aan te raden. De keukenmachines van Kitchenaid zijn hierin een uitzondering. Deze keukenmixers hebben door hun directe aandrijving minder wattage nodig om lang en veel te kunnen mixen, mengen of kneden.