Welke Kenwood keukenmachine past bij jou?

Je bent erover uit: je wilt een keukenmachine van Kenwood kopen. Maar met al die verschillende modellen weet je niet voor welke Kenwood keukenmachine je moet gaan. In dit artikel lees je wat de verschillen tussen de Kenwood keukenmachines zijn en welk model bij jou past.

Kenwood keukenmachine series

Kenwood kent zes verschillende keukenmachine series. Lees verder om de verschillen te ontdekken of klik op één van de series om er direct meer over te lezen.

Kenwood kMix serie

De Kenwood kMix keukenmachine serie heeft lange tijd bestaan uit één model: de kMix 750 keukenmachine. Deze keukenmachine met 1000 watt vermogen, 5 liter RVS mengkom en 6 snelheden is beschikbaar in diverse kleuren. Je ontvangt bij deze keukenmachine een klopper, deeghaak, garde en een anti-spatdeksel.

Sinds kort behoort ook de kMix 760 tot de Kenwood collectie. De Kenwood kMix 760 modellen zijn wat prijziger dan de andere kMix keukenmachines. Dit doet vermoeden dat deze keukenmachines extra of betere features hebben, maar niets is minder waar. Buiten de net iets andere look heeft deze keukenmachine je exact hetzelfde te bieden als de kMix 750 modellen.

De keukenmachines uit de Kenwood kMix serie zijn populair vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Niet voor niets behoren de kMix 750 modellen tot de beste keukenmachines.

Kenwood Prospero+ serie

De keukenmachines uit de Kenwood Prospero+ (ook wel Prospero Plus) serie zijn ideaal voor dagelijks gebruik. De keukenmixer heeft 1000 watt vermogen en een mengkom van 4,3 liter. Met de variabele snelheden en pulse functie regel jij zelf de snelheid.

De Prospero+ serie blinkt uit in het grote aantal (meegeleverde) accessoires. Zelfs de versie met de minste accessoires is zeer compleet. Deze versie wordt geleverd met klopper, garde, deeghaak, 1,5L blender, 1,4L foodprocessor met 3 snijschijven, een citruspers en anti-spatdeksel.

Kenwood Titanium Patissier XL serie

De Kenwood Titanium Patissier XL keukenmachine is het meest geavanceerde model van Kenwood. Deze keukenmachine heeft een vermogen vanc maar liefst 1400 watt en is van alle gemakken voorzien. Zo kun je tijdens het mixen makkelijk ingrediënten toevoegen door de kop naar boven te tillen. Met de geïntegreerde weegschaal weeg je makkelijk dingen af. En de geïntegreerde mengkom verwarming zet je aan om ingrediënten te smelten.

De keukenmachine wordt geleverd met vaatwasbestendige accessoires: een klopper, garde, deeghaak, klopper en maar liefst twee mengkommen (5L en 7L). Met keuze uit meer dan 25 optionele accessoires biedt de Titanium Patissier genoeg ruimte voor uitbreiding.

Kenwood Multi One serie

De Kenwood Multi One serie heeft het beste van twee werelden. Met een keukenmachine uit deze serie heb je namelijk een keukenmixer en foodprocessor in één. De Multi One keukenmachines zijn uitgerust met een 1000 Watt motor. De mengkom is 4,3 liter.

Zelfs de goedkoopste variant van de Kenwood Multi One series (KHH300WH) is rijk uitgerust. Je ontvangt een klopper, ballongarde, deeghaak, foodprocessor, snijmes, raspschijven, parmezaanse raspschijf en citruspers. Bij de meest prijzige variant (KHH326WH) ontvang je naast de eerder genoemde accessoires ook een glazen blender en vleesmolen.

Kenwood Chef en Chef XL

De keukenmachines uit de kenwood Chef-serie hebben een 1000 Watt motor. De mengkom is 4,6 liter. Je ontvangt bij de meest basic versie een klopper, garde, deeghaak, spatdeksel en kunststof blender bij de keukenmachine. Daarnaast kun je je accessoires uitbreiden met zo’n 30 items!

Wil je meer ingrediënten kunnen mengen, mixen of kloppen? Dan is de Kenwood Chef XL keukenmachine misschien wel wat voor jou. Deze keukenmachine heeft een iets groter vermogen, namelijk 1200 watt. De keukenmachine biedt met een 6,7 liter mengkom meer ruimte voor jouw bereidingen.

Welke Kenwood keukenmachine kiezen?

Nu je weet welke keukenmachines dit merk te bieden heeft, blijft de vraag over welke Kenwood keukenmachine je moet kiezen. Het antwoord is afhankelijk van jouw wensen en de door jou beoogde toepassing:

  • Wil je er zwaar deeg mee kunnen kneden? Dan zijn het vermogen en de maximale inhoud van de Kenwood Chef XL en Kenwood Titanium Patissier XL serie toereikend.
  • Wil je de keukenmachine af en toe gebruiken voor het kloppen en mixen van lichte ingrediënten in niet al te grote hoeveelheden, dan raden wij de Kenwood Chef, Kenwood kMix750 en Kenwood kMix760 aan.
  • Wil je de keukenmachine dagelijks gebruiken voor het kloppen en mixen van lichte ingrediënten, dan adviseren we de Kenwood Prospero+
  • Ben je op zoek naar een foodprocessor en keukenmachine in één die je met regelmaat gebruikt voor lichtere ingrediënten, dan is de Kenwood MultiOne wat voor jou.

Welke Kenwood keukenmachine?

Geschikt voor zwaar deeg: Kenwood Chef XL en Kenwood Titanium Patissier XL
Af en toe lichte ingrediënten kloppen en mixen: Kenwood Chef, Kenwood kMix serie
Dagelijks lichte ingrediënten kloppen en mixen: Kenwood Prospero+
Foodprocessor en keukenmixer in één: Kenwood MultiOne

Plaats een reactie