Beste keukenmachine 2023

Wil jij een nieuwe keukenmachine kopen en ben je benieuwd wat de beste keukenmachines van 2023 zijn? Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de beste koop keukenmachines van dit moment. Je vindt hier de beste keukenmachines van verschillende merken, zoals Bosch, KitchenAid en Kenwood. Deze top 10 is een selectie van verschillende soorten keukenmachines die goed zijn beoordeeld door zowel consumenten als professionele testers. We noemen voor het gemak de actuele prijzen en voorraden bij verschillende webshops. Zo kun je makkelijk vergelijken. Lees snel verder om de best gewaardeerde keukenmachines van dit jaar te ontdekken.

Best getest door experts

Best beoordeeld door consumenten

Geschreven door: Annemijn
Laatste update: 5 januari 2023

Vergelijk de beste keukenmachines

In één oogopslag zien welke keukenmachines aan jouw wensen voldoen? Gebruik de tabel hieronder om de eigenschappen te vergelijken. Klik op de keukenmachine om er meer over te lezen.

wpDataTable met het verstrekte ID niet gevonden!

* directe aandrijving

800 watt vermogen |
Mengkom 3,9 liter |
Kneedhaak, roergarde, klopgarde, blenderkan, citruspers meegeleverd

1. Bosch MUM50123

best getest en veel accessoires

Op zoek naar een degelijke keukenmachine met veel accessoires? Dan is de Bosch MUM50123 een goede keuze. Dit model is één van de beste keukenmachines van 2023. Niet voor niks kwam de keukenmachine in 2020 als beste uit de test van de Consumentenbond. Deze keukenmachine biedt met 800 watt vermogen en een mengkom van 3,9 liter alles om je te helpen met het mengen en mixen van ingrediënten. Ook voor het kneden van licht deeg is deze keukenmachine een goede hulp. Dit alles doe je op één van de vier snelheden met de meegeleverde accessoires: de kneedhaak, roergarde, klopgarde, blenderkan en citruspers. De Bosch MUM50123 is de beste keukenmixer als je een kwalitatief keukenapparaat met veel accessoires zoekt voor een goede prijs.

2. Bosch MUM54A00 (beste koop keukenmachine)

beste koop voor beginners en gevorderden

De Bosch MUM54A00 mag niet in het rijtje van beste keukenmachines missen. In juni 2020 kreeg deze keukenmachine het predicaat ‘Beste koop’ van de Consumentenbond. Dat betekent: een goede prijs-kwaliteit verhouding. De keukenmachine uit de MUM5 serie van Bosch heeft met 900 watt een lekker vermogen. De mengkom van 3,9 liter biedt genoeg ruimte om je gang te gaan. Opvallend zijn het aantal snelheden. De Bosch MUM54A00 heeft er maar liefst 7. Dit in combinatie met de kneedhaak, roergarde en klopgarde, zorgt dat jij je ingrediënten met gemak bereid. Het is een goede keukenmachine voor zowel de beginnende als gevorderde bakfanaat.

Beste keukenmachine Bosch MUM54A00
 • 900 watt vermogen
 • Mengkom 3,9 liter
 • Kneedhaak, roergarde en klopgarde meegeleverd
 • 7 snelheden

3. Kenwood kMix 750

best reviewed in januari 2021

De Kenwood kMix behoort tot de beste keukenmachines van dit moment. In zowel december 2020 als januari 2021 werd deze keukenmachine door Kieskeurig uitgeroepen tot best reviewed. Dat heeft de kMix 750 te danken aan zijn goede prijs kwaliteitverhouding. De keukenmachine heeft alles voor jou, als bakfanaat: een 5 liter mengkom, een krachtige motor met 1000 watt vermogen en eenvoudige bediening. Met de 6 snelheden bepaal jij hoe jouw ingrediënten worden gemixt. Hoewel de kMix 750 minder geschikt is voor het bereiden van zwaar deeg, blijft er een legio mogelijkheden over. De keukenmachine wordt namelijk geleverd met klopper, garde en deeghaak. Dit in combinatie met de power en het aantal snelheden biedt jou uren plezier in de keuken.

Beste keukenmachine Kenwood kMix750
 • 1000 watt vermogen
 • Mengkom 5 liter
 • Deeghaak, roergarde en klopgarde meegeleverd
 • 6 snelheden

4. KitchenAid Artisan 5KSM

looks, gebruikgemak en power

Een keukenmachine uit de KitchenAid Artisan 5KSM serie heeft alles wat een bakfanaat zoekt: de retro looksgebruiksgemak én power. Dankzij de directe aandrijving werkt de keukenmachine krachtig op 300 watt vermogen. De 4,8 liter mengkom heeft voldoende ruimte voor het mixen, mengen of kneden van ingrediënten. Dit doe je met de meegeleverde draadgarde, kneedhaak of platte menghaak. Met 10 snelheden kun je alle kanten op. De KitchenAid Artisan 5KSM keukenmachine is overigens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus er is altijd een passend model voor jou! 

Beste keukenmachine KitchenAid Artisan
 • 300 watt vermogen (directe aandrijving)
 • Mengkom 4,8 liter
 • Kneedhaak, draadgarde en menghaak meegeleverd
 • 10 snelheden

5. Bosch Serie 2 MUMS2VM00

nieuwkomer met hoge gemiddelde beoordeling

De Bosch MUMS2VM00 kreeg in maart 2021 het Kieskeurig predicaat ‘Best reviewed’. Met een gemiddelde beoordeling van 8,9 krijgt ook deze Bosch keukenmachine een plek in de top 10 beste keukenmachines. Vooral de eenvoud van deze keukenmachine steelt de harten van gebruikers. Deze keukenmachine heeft maar liefst 7 snelheden en 900 watt vermogen. De inhoud van de mengkom is 3,8 liter. Je ontvangt er een klopper, garde en kneedhaak bij. In combinatie met de specificaties maakt dit de Bosch Serie 2 MUMS2VM00 de beste basic keukenmachine voor een goede prijs.

Beste keukenmachine Bosch Serie 2 MUMS2VM00
 • 900 watt vermogen
 • Mengkom 3,8 liter
 • Klopper, garde en kneedhaak meegeleverd
 • 7 snelheden

6. Kenwood Chef Titanium KVC-serie

best reviewed in november 2020

De Kenwood Chef Titanium serie hoort in de top 10 keukenmachines. Dat heeft deze keukenmachine te danken aan de robuuste kwaliteit en een flink vermogen van 1500 Watt. De Chef Titanium werd in de maand november 2020 door Kieskeurig uitgeroepen tot best reviewed. Hier zorgde de gemiddelde beoordeling van 8,7 voor. Je ontvangt bij de goedkoopste variant van deze keukenmachine een k-klopper, deeghaak, ballongarde, blenderkan en flexi-klopper. Je kunt dit optioneel uitbreiden met de beschikbare Kenwood accessoires. Daarnaast heeft de Kenwood Chef Titanium een mengkom met een inhoud van 4,6 liter. De robuuste behuizing, (optionele) accessoires en ruime mengkom maken het de beste keukenmachine voor de fervent bakker.

Beste keukenmachine Kenwood Chef Titanium KVC-serie
 • 1500 watt vermogen
 • Mengkom 4,6 liter
 • Klopper, deeghaak, ballongarde, blenderkan, flexi-klopper meegeleverd

7. Bourgini Classic Kitchen chef

beste goedkope keukenmachine

De Bourgini Classic Kitchen chef is de beste goedkope keukenmachine. Deze keukenmachine biedt genoeg opties en kwaliteit voor een mooie prijs. Kenmerkend zijn de ruime mengkom (4,5 liter), de 1250 watt motor en 6 snelheden. Daarnaast krijg je bij deze keukenmachine alles wat je nodig hebt om te beginnen: een deeghaak en menghaak. En dat allemaal voor nog geen €90,-. Hoewel deze keukenmachine niet geschikt is voor het kneden van zwaar deeg, kun je er naar hartelust mee bakken.

Beste goedkope keukenmachine Bourgini Classic Kitchen Chef
 • 1250 watt vermogen
 • Mengkom 4,5 liter
 • Deeghaak en menghaak meegeleverd
 • 6 snelheden

8. Tristar MX-5030SBK

beste keuze voor de beginnende kok

Volgens de klanten en specialisten van Coolblue is de Tristar MX-5030SBK de beste keuze voor de beginnende kok. Met 1000 watt vermogen en de mogelijkheid om ingrediënten af te meten, is deze Tristar keukenmachine een fijn instapmodel voor een betaalbare prijs. Het is een mooie, goedkope keukenmachine. Bovendien heeft de Tristar MX ruimte voor uitgebreide bereidingen. De mengkom is maar liefst 5,5 liter. Met de 6 verschillende snelheden bereid je je favoriete ingrediënten.

Beste keukenmachine voor de beginnende kok: Tristar MX-5030 serie
 • 1000 watt vermogen
 • Mengkom 5,5 liter
 • Kneedhaak, roergarde en klopgarde meegeleverd

9. Smeg SMF02

beste traploze keukenmachine

De Smeg SMF02 serie verdient als beste traploze keukenmachine een plek in deze top 10. Traploos wil zeggen: je kunt de hoogte van de kop en accessoire zelf instellen. Deze keukenmachine heeft maar liefst 10 snelheden. Met 800 watt indirect vermogen biedt de Smeg keukenmachine niet genoeg weerstand voor de zwaar degen, maar voor alle andere bereidingen is deze keukenmachine geschikt. Naast de RVS mengkom van 4,8 liter ontvang je een garde, deeghaak en spatel. De Smeg SMF02 is de ideale keukenmachine als je een traploze variant zoekt.

Beste traploze keukenmachine: SMEG SMF02 serie
 • 800 watt vermogen
 • Mengkom 4,8 liter
 • Garde, deeghaak en spatel meegeleverd

10. KitchenAid Heavy Duty

beste keukenmachine voor zwaar deeg

Het Heavy Duty model van KitchenAid krijgt van ons de titel beste keukenmachine voor zwaar deeg. Deze keukenmachine doet zijn naam eer aan. Met een mengkom van 6,9 liter heb je alle ruimte om grotere hoeveelheden te maken. Bovendien heeft de Heavy Duty een krachtig indirect vermogen van 325 watt. Ook de behuizing is robuust. Hiermee voldoet de keukenmachine aan de eisen om zwaar deeg te kunnen kneden. Je ontvangt bij deze keukenmachine een menghaak, deeghaak en garde. Dit is uit te breiden met optionele KitchenAid accessoires, zoals andere soorten haken en mooie KitchenAid mengkommen.

Beste keukenmachine voor zwaar deeg: KitchenAid Heavy Duty
 • 325 watt vermogen (directe aandrijving)
 • Mengkom 6,9 liter
 • Menghaak, deeghaak en garde meegeleverd

Beste keukenmachine voor zwaar deeg

Wil je zwaar deeg kunnen kneden met jouw nieuwe keukenmachine, bijvoorbeeld om brood te bakken? Dan moet je bij de aankoop extra goed opletten op de specificaties. Want niet alle keukenmachines zijn geschikt voor het kneden van zwaar deeg. Het kneden van zwaar deeg is een zwaar karwei voor je keukenmachine. Het is belangrijk dat de keukenmachine lang genoeg de kracht kan geven die hiervoor nodig is. Het wattage is daarom een specificatie waar je zeker aandacht aan moet geven. Bovendien heb je een mengkom nodig die genoeg capaciteit heeft voor het deeg. En een deeghaak als accessoire mag ook niet ontbreken. Wij vinden dit de perfecte keukenmachines voor het kneden van zwaar deeg:

Beste keukenmachine voor taarten

Een keukenmachine leent zich uitstekend voor het kloppen van beslag en het kneden van deeg. Je maakt hiermee niet alleen de lekkerste taarten, maar dat doet ook lekker snel. Wanneer je op zoek bent naar de beste keukenmachine voor taarten, zijn er aantal dingen waar je op kunt letten. Allereerst de mengkom. Ben je van plan om grote taarten te bakken, dan is het verstandig te kiezen voor een keukenmachine met een grote mengkom. Daarnaast is het belangrijk dat de keukenmachine twee accessoires (beschikbaar) heeft: een klopper en een garde. Ook moet de keukenmachine een beetje power hebben om de ingrediënten te kunnen verwerken. Wij vinden de volgende keukenmachine series de beste voor taarten:

Bonus: bij deze keukenmachines wordt o.a. een klopper geleverd. Je kunt hiermee dus ook de slagroom kloppen voor op jouw taart!

Beste keukenmachine met blender

Een keukenmachine is van zichzelf al heel veelzijdig. Dat komt door de vele beschikbare accessoires. Maar wat als je je keukenmachine ook als blender wilt gebruiken? Ook dat is mogelijk! Dan heb je geen gedoe met een losse blender én gebruik je je keukenmachine optimaal. Het enige wat je nodig hebt, is een keukenmachine (die geschikt is in combinatie) met blender accessoire. Wij hebben voor je opgezocht welke van de beste keukenmachines ook met blender beschikbaar is. Dit zijn volgens ons de beste keukenmachines met blender: