Beste keukenmachine 2024

Wil jij een nieuwe keukenmachine kopen en ben je benieuwd wat de beste keukenmachines van 2024 zijn? Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de top 10 keukenmachines van dit moment. Je vindt hier de beste keukenmachines van verschillende merken, zoals Bosch, KitchenAid en Kenwood. Dit is een selectie van verschillende soorten keukenmachines die goed zijn beoordeeld door zowel consumenten als professionele testers. We noemen voor het gemak de actuele prijzen en voorraden bij verschillende webshops. Zo kun je makkelijk vergelijken. Lees snel verder om de best gewaardeerde keukenmachines van dit jaar te ontdekken.

Best getest door experts

Best beoordeeld door consumenten

Geschreven door: Tobias
Laatste update: 23 mei 2024

1. JAP Mastermix – 3 in1 Keukenmachine 

+ Beste getest door ons

De JAP Mastermix Keukenmachine heeft een mooi design en werkt fantastisch. Met 6 snelheden, handige opzetstukken en een royale mengkom van 5,7 liter is het een veelzijdige keukenhulp. Wij hebben deze keukenmachine uitgebreid getest en de machine is door de vele functionaliteiten bij ons als beste uit de test gekomen.

De keukenmachine heeft een stijlvol mat zwarte kleur en voegt een vleugje luxe toe aan je keuken. Het gebruiksgemak is hoog en de prijs van de machine is goed te betalen, zelfs voor beginners. Het is daarom een fijne machine voor zowel de beginnende bakfanaat als de gevorderde.

 • Aantrekkelijk uiterlijk met matte afwerking
 • 1000 watt
 • Grote mengkom met inhoud van 5,7 liter
 • 6 snelheden en 4 opzetstukken voor veelzijdig gebruik
 • Inclusief kookboek met recepten voor inspiratie
 • Intuïtief en gebruiksvriendelijk, ideaal voor beginners en gevorderden

Beste prijs bij:

bol.com (€259,00)

2. Kenwood ChefKVC31

+ best getest door de Consumentenbond in december 2022

De robuuste Kenwood ChefKVC31 is een echte hulp in de keuken. Deze keukenmachine kwam in december 2022 als beste uit de keukenmachine test van de Consumentenbond. De Kenwood keukenmachine blinkt in die test uit in onder andere zijn stevige behuizing en gebruiksvriendelijkheid. Maar ook het vermogen van 1200 watt mag genoemd worden. Die power wordt in de reviews erg gewaardeerd door gebruikers.

Bij deze keukenmachine ontvang je een kom van 4,6 liter. Het instapmodel bevat een garde, k-klopper, kneedhaak en blenderkan. Door de veelzijdigheid van deze accessoires kun je deze keukenmixer naast kloppen, mengen en kneden ook gebruiken als blender. Wil je meer? Kies dan voor de versie met vleesmolen of upgrade de keukenmachine met de foodprocessor accessoire.

 • 1200 watt vermogen
 • Mengkom 4,6 liter
 • Garde, k-klopper, kneedhaak en blenderkan
 • Traploze snelheid

3. Bosch MUM54A00 (beste koop keukenmachine)

+ beste koop voor beginners en gevorderden

De Bosch MUM54A00 mag niet in het rijtje van beste keukenmachines missen. Deze keukenmachine kreeg het predicaat ‘Beste koop keukenmachine’ van de Consumentenbond. Dat betekent: een goede prijs-kwaliteit verhouding. Consumenten waarderen de Bosch MUM54A00 in reviews vooral om zijn lichtgewicht en het gemak waarmee het schoongemaakt kan worden.

De keukenmachine uit de MUM5 serie van Bosch heeft met 900 watt een lekker vermogen. De mengkom van 3,9 liter biedt genoeg ruimte om je gang te gaan. Opvallend zijn het aantal snelheden. De Bosch MUM54A00 heeft er maar liefst 7. Dit in combinatie met de kneedhaak, roergarde en klopgarde, zorgt dat jij je ingrediënten met gemak bereid. Het is een goede keukenmachine voor zowel de beginnende als gevorderde bakfanaat.

 • 900 watt vermogen
 • Mengkom 3,9 liter
 • Kneedhaak, roergarde en klopgarde meegeleverd
 • 7 snelheden
Beste keukenmachine KitchenAid Artisan

4. KitchenAid Artisan 5KSM

looks, gebruikgemak en power

Een keukenmachine uit de KitchenAid Artisan 5KSM serie heeft alles wat een bakfanaat zoekt: de retro looksgebruiksgemak én power. Dankzij de directe aandrijving werkt de keukenmachine krachtig op 300 watt vermogen. De 4,8 liter mengkom heeft voldoende ruimte voor het mixen, mengen of kneden van ingrediënten. Dit doe je met de meegeleverde draadgarde, kneedhaak of platte menghaak. Met 10 snelheden kun je alle kanten op. De KitchenAid Artisan 5KSM keukenmachine is overigens verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus er is altijd een passend model voor jou! 

 • 300 watt vermogen (directe aandrijving)
 • Mengkom 4,8 liter
 • Kneedhaak, draadgarde en menghaak meegeleverd
 • 10 snelheden

5. Kenwood kMix 750

+ best reviewed in januari 2021

De Kenwood kMix behoort tot de beste keukenmachines van dit moment. In zowel december 2020 als januari 2021 werd deze keukenmachine door Kieskeurig uitgeroepen tot best reviewed. Dat heeft de kMix 750 te danken aan zijn goede prijs kwaliteitverhouding. De keukenmachine heeft alles voor jou, als bakfanaat: een 5 liter mengkom, een krachtige motor met 1000 watt vermogen en eenvoudige bediening. Met de 6 snelheden bepaal jij hoe jouw ingrediënten worden gemixt. Hoewel de kMix 750 minder geschikt is voor het bereiden van zwaar deeg, blijft er een legio mogelijkheden over. De keukenmachine wordt namelijk geleverd met klopper, garde en deeghaak. Dit in combinatie met de power en het aantal snelheden biedt jou uren plezier in de keuken.

6. KitchenAid Heavy Duty

beste keukenmachine voor zwaar deeg

Het Heavy Duty model van KitchenAid krijgt van ons de titel beste keukenmachine voor zwaar deeg. Deze keukenmachine doet zijn naam eer aan. Met een mengkom van 6,9 liter heb je alle ruimte om grotere hoeveelheden te maken. Bovendien heeft de Heavy Duty een krachtig indirect vermogen van 325 watt. Ook de behuizing is robuust. Hiermee voldoet de keukenmachine aan de eisen om zwaar deeg te kunnen kneden. Je ontvangt bij deze keukenmachine een menghaak, deeghaak en garde. Dit is uit te breiden met optionele KitchenAid accessoires, zoals andere soorten haken en mooie KitchenAid mengkommen.

 • 325 watt vermogen (directe aandrijving)
 • Mengkom 6,9 liter
 • Menghaak, deeghaak en garde meegeleverd

7. Bourgini Classic Kitchen chef

beste goedkope keukenmachine

De Bourgini Classic Kitchen chef is de beste goedkope keukenmachine. Deze keukenmachine biedt genoeg opties en kwaliteit voor een mooie prijs. Kenmerkend zijn de ruime mengkom (4,5 liter), de 1250 watt motor en 6 snelheden. Daarnaast krijg je bij deze keukenmachine alles wat je nodig hebt om te beginnen: een deeghaak en menghaak. En dat allemaal voor nog geen €90,-. Hoewel deze keukenmachine niet geschikt is voor het kneden van zwaar deeg, kun je er naar hartelust mee bakken.

 • 1250 watt vermogen
 • Mengkom 4,5 liter
 • Deeghaak en menghaak meegeleverd
 • 6 snelheden

8. Kenwood Chef Titanium KVC-serie

best reviewed in november 2020

 • 1500 watt vermogen
 • Mengkom 4,6 liter
 • Klopper, deeghaak, ballongarde, blenderkan, flexi-klopper meegeleverd

9. Smeg SMF02

beste traploze keukenmachine

De Smeg SMF02 serie verdient als beste traploze keukenmachine een plek in deze top 10. Traploos wil zeggen: je kunt de hoogte van de kop en accessoire zelf instellen. Deze keukenmachine heeft maar liefst 10 snelheden. Met 800 watt indirect vermogen biedt de Smeg keukenmachine niet genoeg weerstand voor de zwaar degen, maar voor alle andere bereidingen is deze keukenmachine geschikt. Naast de RVS mengkom van 4,8 liter ontvang je een garde, deeghaak en spatel. De Smeg SMF02 is de ideale keukenmachine als je een traploze variant zoekt.

 • 800 watt vermogen
 • Mengkom 4,8 liter
 • Garde, deeghaak en spatel meegeleverd

10. Tristar MX-5030SBK

beste keuze voor de beginnende kok

Volgens de klanten en specialisten van Coolblue is de Tristar MX-5030SBK de beste keuze voor de beginnende kok. Met 1000 watt vermogen en de mogelijkheid om ingrediënten af te meten, is deze Tristar keukenmachine een fijn instapmodel voor een betaalbare prijs. Het is een mooie, goedkope keukenmachine. Bovendien heeft de Tristar MX ruimte voor uitgebreide bereidingen. De mengkom is maar liefst 5,5 liter. Met de 6 verschillende snelheden bereid je je favoriete ingrediënten.

 • 1000 watt vermogen
 • Mengkom 5,5 liter
 • Kneedhaak, roergarde en klopgarde meegeleverd

De beste keukenmachines vergelijken

Keukenmachine modelVermogenInhoud mengkomMeegeleverde accessoires
JAP Mastermix1000 watt5,7 literklopper, deeghaak en garde
Kenwood Chef KVC31-serie1200 watt4,6 litergarde, k-klopper, kneedhaak en blenderkan
Bosch MUM54A00900 watt3,9 literkneedhaak, roergarde en klopgarde
KitchenAid Artisan 5KSM-serie300 watt4,8 literkneedhaak, draadgarde en menghaak
Kenwood kMix 7501000 watt5 literklopper, garde en deeghaak
Bourgini Classic Kitchen Chef1250 watt4,5 literdeeghaak en menghaak
Kenwood Chef Titanium KVC-serie1500 watt4,6 literklopper, deeghaak, ballongarde, blenderkan en flexi-klopper
KitchenAid Heavy Duty325 watt (direct aangedreven)6,9 litermenghaak, deeghaak en garde
Smeg SMF02800 watt4,8 litergarde, deeghaak en spatel
Tristar MX-5030SBK1000 watt5,5 literkneedhaak, roergarde en klopgarde

Beste keukenmachine voor zwaar deeg

Wil je zwaar deeg kunnen kneden met jouw nieuwe keukenmachine, bijvoorbeeld om brood te bakken? Dan moet je bij de aankoop extra goed opletten op de specificaties. Want niet alle keukenmachines zijn geschikt voor het kneden van zwaar deeg. Het kneden van zwaar deeg is een zwaar karwei voor je keukenmachine. Het is belangrijk dat de keukenmachine lang genoeg de kracht kan geven die hiervoor nodig is. Het wattage is daarom een specificatie waar je zeker aandacht aan moet geven. Bovendien heb je een mengkom nodig die genoeg capaciteit heeft voor het deeg. En een deeghaak als accessoire mag ook niet ontbreken. Wij vinden dit de perfecte keukenmixers voor het kneden van zwaar deeg:

Beste keukenmachine voor taarten

Een keukenmachine leent zich uitstekend voor het kloppen van beslag en het kneden van deeg. Je maakt hiermee niet alleen de lekkerste taarten, maar dat doet ook lekker snel. Wanneer je op zoek bent naar de beste keukenmachine voor taarten, zijn er aantal dingen waar je op kunt letten. Allereerst de mengkom. Ben je van plan om grote taarten te bakken, dan is het verstandig te kiezen voor een keukenmachine met een grote mengkom. Daarnaast is het belangrijk dat de keukenmachine twee accessoires (beschikbaar) heeft: een klopper en een garde. Ook moet de keukenmachine een beetje power hebben om de ingrediënten te kunnen verwerken. Wij vinden de volgende keukenmachine series de beste voor taarten:

Bonus: bij deze keukenmachines wordt o.a. een klopper geleverd. Je kunt hiermee dus ook de slagroom kloppen voor op jouw taart!

Beste keukenmachine met blender

Een keukenmachine is van zichzelf al heel veelzijdig. Dat komt door de vele beschikbare accessoires. Maar wat als je je keukenmachine ook als blender wilt gebruiken? Ook dat is mogelijk! Dan heb je geen gedoe met een losse blender én gebruik je je keukenmachine optimaal. Het enige wat je nodig hebt, is een keukenmachine (die geschikt is in combinatie) met blender accessoire. Wij hebben voor je opgezocht welke van de beste keukenmachines ook met blender beschikbaar is. Dit zijn volgens ons de beste keukenmachines met blender: