Beste sapcentrifuge 2024 

Ben je op zoek naar de beste sapcentrifuge van 2024? Wij hebben voor jou een lijst samengesteld met de top-sapcentrifuges van diverse merken. Deze keukenmachines zijn uitgebreid beoordeeld door zowel consumenten als experts. Lees verder om de meest gewaardeerde sapcentrifuges van dit moment te ontdekken en te vergelijken. Heb je een vraag neem dan contact met ons op en dan kijken we samen welke sapcentrifuge het beste bij jouw past.

Best getest door experts

Best beoordeeld door consumenten

Geschreven door: Tobias
Laatste update: 23 mei 2024

Wat is de beste sapcentrifuge van 2024? 

Hieronder staan de beste sapcentrifuges die wij hebben beoordeeld aan de hand van de consumenten- en de mening van experts. Heb je een vraag over een sapcentrifuge? Neem dan contact op met onze experts, zij helpen je graag verder.

1. Bosch MES25A0 VitaJuice 2 

+ Beste getest door ons

De Bosch MES25A0 sapcentrifuge is een essentiële toevoeging voor iedereen die houdt van verse sappen zonder gedoe. Met zijn krachtige 700 watt motor en de capaciteit om zowel hard als zacht fruit te persen dankzij de twee snelheidsstanden, maakt deze sapcentrifuge het eenvoudig om snel heerlijke sappen te bereiden. Of je nu kiest voor groente- of fruitsappen, het roestvrijstalen microfilter zorgt voor een optimale sapextractie.

Het gebruiksgemak wordt verder verhoogd door de eenvoudige reiniging; alle losse onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor je na het juicen niet lang in de keuken hoeft na te blijven. De praktische snoeropberging en de stevige zuignoppen voor stabiliteit maken de Bosch MES25A0 niet alleen functioneel, maar ook een veilige keuze. Dankzij de automatische pulpafvoer blijft de werkruimte netjes en geordend. Dit apparaat is daarmee perfect voor de snelle sapliefhebber die waarde hecht aan zowel kwaliteit als gemak.

Voordelen:

 • Krachtige motor van 700 watt voor effectief sap persen.
 • Twee snelheidsstanden voor verschillende soorten fruit en groenten.
 • Eenvoudig te reinigen met vaatwasmachinebestendige onderdelen.
 • Praktische snoeropberging en stabiele zuignoppen.

Nadelen:

 • Geen druppelstopfunctie, wat kan leiden tot morsen tijdens het uitschenken van sap.

2. Philips HR1855/70 Viva

+ Krachtige sapcentrifuge

De Philips Viva HR1855/70 sapcentrifuge is ontworpen voor efficiëntie en gemak, perfect voor liefhebbers van verse sappen. Met een krachtige 800W motor en een XL-vultrechter van 75 mm kun je grote stukken fruit en groente verwerken zonder deze vooraf te moeten snijden. De sapcentrifuge maakt gebruik van QuickClean-technologie, waardoor het apparaat snel en gemakkelijk schoon te maken is na gebruik.

Voordelen:

 • Krachtige motor: 800W zorgt voor snel en effectief sap persen.
 • Grote vulopening: Bespaart tijd omdat voorbereidend snijwerk overbodig is.
 • QuickClean-technologie: Maakt snelle en eenvoudige reiniging mogelijk, met gladde oppervlakken en een gepolijste zeef die makkelijk schoon te vegen is.
 • Efficiënte sapextractie: Kan tot 2 liter sap in één keer produceren zonder dat de pulpopvangbak geleegd hoeft te worden.
 • Doorzichtige onderdelen: Hierdoor kun je het juicen volgen en zien wanneer de bak vol is.

Nadelen:

 • Eén snelheidsstand: Beperkte veelzijdigheid bij het verwerken van verschillende soorten fruit en groente.
 • Niet geschikt voor smoothies: Alleen bedoeld voor het maken van sap, niet voor het blenden van smoothies of andere dikker gemixte dranken.

3. Sage the Nutri Juicer Cold

+ Uniek design

De Sage the Nutri Juicer® Cold Plus Juicer is een krachtige en efficiënte sapcentrifuge met een strak, compact ontwerp. Deze juicer onderscheidt zich met de Cold Spin-technologie® en een extra brede vultrechter van 88 mm, waardoor je minder tijd kwijt bent aan voorbereidingen en snel grote hoeveelheden sap kunt persen, tot wel 2 liter per keer. Het is perfect voor gezinnen of voor wie grote hoeveelheden sap wil maken zonder voortdurend de pulpopvangbak te hoeven legen.

Voordelen:

 • Cold Spin-technologie®: Houdt het sap koel tijdens het persen, wat de kwaliteit van het sap ten goede komt.
 • Extra brede vultrechter (88 mm): Vermindert voorbereidingstijd doordat grote stukken fruit en groente niet eerst gesneden hoeven te worden.
 • Hoog vermogen: Efficiënte sapextractie met minder moeite.
 • Grote capaciteit: Kan met gemak tot 2 liter sap in één keer produceren.
 • Vaatwasserbestendige onderdelen: Maakt het opruimen snel en gemakkelijk.

Nadelen:

 • Grootte van het apparaat: Kan aanzienlijk ruimte innemen op het aanrecht of in de opslag.
 • Prijs: Kan aan de hogere kant zijn vergeleken met andere juicers op de markt.

4. Tristar SC-2286

+ Beste optie voor mensen die een compacte sapcentrifuge zoeken

De Tristar SC-2286 sapcentrifuge is een compact en praktisch apparaat dat ideaal is voor het maken van verse sappen, zowel thuis als op de camping. Het beschikt over een 250 watt motor en kan harde en zachte groenten en fruit aan, dankzij de twee snelheidsinstellingen en een pulsefunctie. Met een grote vulopening is het eenvoudig om ingrediënten toe te voegen, zelfs tijdens het persen.

Voordelen:

 • Compact formaat: Neemt weinig ruimte in beslag, ideaal voor kleine keukens of voor gebruik op de camping.
 • Twee snelheden en een pulsefunctie: Biedt flexibiliteit voor het verwerken van zowel harde als zachte ingrediënten.
 • Gemakkelijke reiniging: De afneembare opvangbak maakt het schoonmaken simpel en snel.
 • Direct sap drinken: Plaats eenvoudig een glas onder de tap om direct van je sap te genieten.

Nadelen:

 • Beperkte inhoud: Met een sapreservoir van slechts 0.5 liter moet je mogelijk vaker bijvullen voor grotere hoeveelheden sap.
 • Vermogen: De 250 watt motor is minder krachtig dan sommige andere modellen, wat de efficiëntie bij hardere groenten en fruit kan beïnvloeden.

5. KitchenMasters Sapcentrifuge voor Groenten en Fruit

+ Echte alleskunner in de keuken

De KitchenMasters Sapcentrifuge voor Groenten & Fruit is een veelzijdig keukenapparaat dat speciaal ontworpen is voor het efficiënt persen van sap met het maximale behoud van voedingsstoffen. Met zijn krachtige 800W motor en drie snelheidsstanden kan deze juicer zowel zacht als hard voedsel verwerken. De grote vulopening van 70mm zorgt ervoor dat zelfs grotere stukken groenten en fruit kunnen worden geperst zonder uitgebreide voorbereiding.

Voordelen:

 • Krachtige motor: Een 800W motor zorgt voor snelle en effectieve sapextractie.
 • Drie snelheidsinstellingen: Aanpasbaar voor verschillende soorten groenten en fruit, inclusief een pulsefunctie voor extra krachtige extractie.
 • Grote capaciteit: Het sapreservoir van 600 mL en de pulpcontainer van 1500 mL laten toe om in één keer veel sap te maken, ideaal voor gezinnen.
 • Maximaal behoud van voedingsstoffen: Ontworpen om meer sap en voedingsstoffen te extraheren, wat resulteert in gezonder sap.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Afneembare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor opruimen snel en eenvoudig is.
 • Anti-drup systeem: Helpt om het aanrecht schoon te houden tijdens het juicen.

Nadelen:

 • Grootte: Kan als vrij groot worden ervaren voor kleinere keukens.
 • Geluidsniveau: Krachtige motoren kunnen luidruchtig zijn, wat storend kan zijn bij frequent gebruik.

De beste sapcentrifuge vergelijken

Sapcentrifuge modelVermogenInhoud Meegeleverde accessoiresBeste koop
1. Bosch MES25A0 VitaJuice 2 700W1,25LBorstel en SapcontainerBol.com
2. Philips HR1855/70 Viva800W800mlPulpbak en sapkanBol.com
3. Sage the Nutri Juicer Coldniet aanwezig2LPulpbak en SapcontainerBol.com
4. Tristar SC-2286250W500mlPulpbak Bol.com
5. KitchenMasters Sapcentrifuge voor Groenten en Fruit800W600mlPulpbak en SapcontainerBol.com
Tabel 1: Beste sapcentrifuge vergelijk

Wat doet een sapcentrifuge?

De sapcentrifuge is specifiek bedacht voor het maken van groenten en fruit in de keuken. De keukenmachine scheidt het sap uit de pulp door het met een zeer hoge snelheid te laten draaien. Uiteindelijk wordt het sap door een zeef geperst terwijl de pulp in het geheel blijft zitten. 

Beste sapcentrifuge

Wat mag er in een sapcentrifuge?

Je kunt bijna alle soorten groenten en fruit in een sapcentrifuge gebruiken. Harde groenten zoals wortels en bieten werken erg goed, net als fruit zoals appels en peren. Zachtere vruchten zoals sinaasappels zijn ook geen probleem, al moet je vaak wel grote pitten en dikke schillen verwijderen voordat je ze verwerkt. Bladgroenten zijn wat lastiger in een sapcentrifuge door hun lage vochtgehalte.

Waar op letten bij aanschaf sapcentrifuge?

Bij het kiezen van een sapcentrifuge zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten:

 • Kracht: Een krachtiger model kan gemakkelijker en sneller sap maken van harde groenten en fruit.
 • Gebruiksgemak: Kies een model dat makkelijk schoon te maken is. Veel moderne sapcentrifuges hebben onderdelen die je in de vaatwasser kunt doen.
 • Grootte van de vulopening: Een grotere opening betekent dat je minder hoeft te snijden vooraf, wat tijd bespaart.
 • Snelheid Opties: Verschillende snelheden kunnen nuttig zijn voor verschillende soorten groente en fruit.

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slow juicer?

De hoofdverandering tussen een sapcentrifuge en een langzaam juicer ligt in de manier waarop ze het sap extraheren. Een van deze doet dit snel door middel van centrifugale kracht, wat leidt tot snelle sapproductie maar mogelijk minder voedingsstoffen behoudt. Anderzijds knijpt een slow-juicer het langzaam uit de ingrediënten: hij is tijdrovend maar levert voedzamer sap op dat vaak beter smaakt. Verder hebben slowjuicers ook een betere werking bij bladgroenten en kunnen zij meer sap uit je producten halen.