Keukenmachine merken

Ieder merk dat keukenmachines aanbiedt heeft zijn eigen kracht. Het ene merk straalt in design, de ander biedt uitstekende kwaliteit voor een lage prijs. Wat staat er straks op jouw aanrecht? De keuze is aan jou!

Klassieke keukenmachine merken

De merken die bekend staan om klassieke keukenmachines zijn SMEG en KitchenAid. Je herkent de keukenapparatuur van deze merken aan een retro uitstraling en een flink staaltje kwaliteit. Het assortiment wordt vooral gekenmerkt door producten in hogere prijsklassen.

Budget merken

Er zijn ook een aantal merken die bekend staan om een volledig budget aanbod. Bij bijvoorbeeld Tristar, Bestron en Magnani zul je niet zo snel keukenmachines van boven de €400,- tegenkomen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft de prijs van een keukenmachine niet persé invloed op de kwaliteit. Het verschil met duurdere keukenmachines zit hem in accessoires, het materiaal waarvan de keukenmachine gemaakt is, de grootte van de mengkom en het vermogen. Je vind hieronder een selectie van keukenmachines voor een fijne prijs.

Veel merken bieden ook een budget-lijn keukenmachines aan. Zo hebben Bosch, Bourgini en Kenwood duurdere, maar ook goedkopere keukenmachines in hun assortiment. Het merk doet dan consessies in bijvoorbeeld het materiaal van de behuizing en accessoires, het aantal meegeleverde accessoires en het vermogen. Dit kan van invloed zijn op de levensduur van het apparaat. 

Ook zijn er merken van Nederlandse bodem. De welbekende naam Philips vertegenwoordigt diverse foodprocessors. Ook het eerder genoemde merk Bourgini biedt stijlvolle keukenmachines.

Welk merk keukenmachine kiezen?

Een keukenmixer van een bepaald merk kiezen kan lastig zijn. Daarom raden wij aan om je zoektocht te beginnen met het beantwoorden van de vraag waarvoor je de keukenmachine wilt gebruiken. De toepassing is allesbepalend voor een fijne keukenmachine. Bekijk daarom ons advies bij het kopen van een keukenmachine.

Keukenmachine merken en hun looks

Sommige merken staan bekend om de vormgeving. Zou zou je bijvoorbeeld zomaar kunnen vallen voor de keukenmachines van KitchenAid door de retro looks. Deze stijl is ook kenmerkend voor de keukenmixers van SMEG, al hebben de apparaten van dit merk net wat klassiekere vormen. Bourgini combineert retro met een robuustere look. De keukenrobots van Kenwood hebben een moderne tint. De degelijke merken Bosch en Philips weten de staal-look van hun keukenmachines goed te combineren met eenvoud. De vormgeving van veel budget keukenmachines is afgeleid van bovenstaande merken.

Specificaties van keukenmachine modellen

Naast de uitstraling onderscheiden de verschillende aanbieders van keukenmachines zich in de prijs, kwaliteit en functionaliteiten van de modellen die zij bieden. Welke functionaliteiten je nodig hebt is afhankelijk van je gebruik. Bij gebruik van een keukenmachine voor het kneden van taartbeslag, zijn andere producteisen van toepassing dan bij bijvoorbeeld raspen. Een uitgebreide keukenmixer van een toonaangevend merk heeft een ander prijskaartje dan een simpele goedkope keukenmachine. Het kan daarom zomaar zijn dat de keuze voor een merk wordt bepaald door de aangeboden functionaliteiten, prijs en kwaliteit.

Beste merk keukenmachine

Net als voor het model keukenmachine, is er niet één beste merk keukenmachine. Wat het beste is hangt af van persoonlijke wensen. Waar voor de één een lage prijs het belangrijkst is, kunnen voor een ander de bijgeleverde accessoires de doorslag geven. Weer een andere keukenprins(es) valt voor de looks van een bepaald merk. Kortom, wat het beste merk keukenmachine is moet jij zelf ontdekken.